Literárny klub Omega je neformálne združenie literárnych tvorcov a priaznivcov literatúry
pôsobí pri Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne.

18. apríla 2015

Snežienky a (h)lásky

Pod týmto názvom sa konalo tretie stretnutie v rámci Literárnej kaviarne v Hornom Srní


V sobotu 28. 3. 2015 sa v kultúrnom dome v Hornom Srní uskutočnilo milé stretnutie, ktoré zorganizoval miestny literárny klub PoeMa. 

Besedovalo sa o literatúre a čítali sa úryvky z próz i poézia. Hostia v poradí tretej Literárnej kaviarne porozprávali čo-to o sebe, o svojej tvorbe a oboznámili s ňou prítomných.


Pozvaní hostia:

Dáša Mária Illyová – pracovala v literárnom klube v Ilave, teraz pracuje externe a pripravuje literárnu súťaž poézie v Ladcoch. Predniesla svoje básničky o zime. Prišla s ňou dcéra Dáša Illyová, redaktorka periodika Plus 1 deň.

Nadežda Kočišová prečítala svoju poviedku, prišla z Bratislavy.

Monika Pálušová žije a pracuje v Púchove, pracuje v miestnej televízii a novinách aj pre vydavateľstvo Marenčin. Napísala dve knihy: Návod na nepoužitie  (2014) a Fakbuk.com  (2013).

Daniela Sádovská

Gabriela Grznárová – prišla z Topoľčian. Prezradila, že založili v Topoľčanoch literárny klub, jeho názov je TAXI. Zarecitovala tiež niekoľko básničiek z vlastnej tvorby.

Peter Šípoš sa ospravedlnil. (Zúčastnil sa aj našej trenčianskej literárnej súťaže „Studňa sa tajne s dažďom zhovára 2014“ , kde získal cenu za poéziu.)

Andrej Mráz prišiel z Literárneho klubu Galaxia v Dubnici nad Váhom. Prečítal úryvok z rozpísaného románu.

Okrem pozvaných hostí sa stretnutia zúčastnili viacerí priaznivci literatúry. Za náš Literárny klub Omega sa zúčastnili: Janka Poláková, Stanislav Ondráš, Lýdia Šimková a Emília Bátovská. Svoje básne prečítal aj pán Ondráš a pani Bátovská pohotovo napísala príležitostnú báseň. Medzi prítomnými bol aj fotograf Ján Žovinec.

Hudobnou vložkou bola hra mladého nádejného hudobníka na akordeón. Premietali sa zaujímavé fotografie šikovného mladého muža, ktorý má fyzické postihnutie, je vozičkár. Venuje sa fotografii a pochádza z Banskej Bystrice. Jeho meno je Matej Kapusta a má 27 rokov.

V Literárnej kaviarni sme sa cítili veľmi dobre. Pripravené bolo aj výborné občerstvenie a dobré koláčiky. Atmosféra bola príjemná a milá. Celé stretnutie bolo zaujímavé. Ďalšia Literárna kaviareň sa pripravuje na máj 2015.

Lýdia Šimková


(Fotografie z podujatia: Anna Prnová)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ak chcete pridať svoj komentár k článku, nech sa páči.
Diskusia je moderovaná, komentár preto nebude publikovaný hneď,
ale až po jeho schválení administrátorom.
Ďakujeme.